Rekomendacje dotyczące oprogramowania do odzyskiwania partycji na Macu?

Przypadkowo usunąłem partycję na moim Macu i pilnie potrzebuję niezawodnego oprogramowania do jej odzyskania. Jakie jest najlepsze oprogramowanie do odzyskiwania partycji na Mac? Jakieś rekomendacje oparte na własnych doświadczeniach?

Byłem tam! Przypadkowe usunięcie partycji to stresujące doświadczenie, ale istnieją pewne solidne opcje odzyskiwania partycji dla użytkowników Mac.

Z własnego doświadczenia polecam Disk Drill dla Mac. To oprogramowanie jest niezawodne i dość proste w użyciu. Obsługuje wiele systemów plików i oferuje funkcje takie jak ochrona danych i kopie zapasowe dysków. Kiedyś udało mi się odzyskać całą partycję z wszystkimi moimi plikami nienaruszonymi po nieudanej operacji zmiany rozmiaru partycji.

Inną dobrą opcją jest Stellar Odzyskiwanie Danych. Jest solidny i obejmuje szeroką gamę scenariuszy odzyskiwania, ale w porównaniu do Disk Drill uznałem go za nieco niezgrabny.

Jeśli szukasz czegoś bardziej zaawansowanego, TestDisk & PhotoRec to darmowa opcja. Nie jest tak przyjazny dla użytkownika, ale jest potężny, jeśli nie masz nic przeciwko zagłębianiu się w szczegóły.

Możesz znaleźć Disk Drill pod tym linkiem: Odzyskiwanie Danych Mac Disk Drill.

Spróbuj, to było dla mnie ratunkiem!

To trudna sytuacja! Jeśli usunąłeś partycję na swoim Macu, istnieje kilka narzędzi programowym, które mogą uratować dzień. Choć Disk Drill dla Mac jest solidny, alternatywa, na której polegałem wcześniej, to Ratunek Danych 5. Jest nieco bardziej przemysłowy w swoim podejściu, ale bardzo skuteczny. Oferuje funkcję głębokiego skanowania, która jest dość dokładna, choć może zająć trochę czasu w zależności od wielkości dysku. Możesz docenić poziom szczegółowości, który oferuje na poziomie kryminalistycznym.

Kolejne narzędzie, które nie dostaje wystarczająco miłości, to Magiczna Odzyskiwanie Danych dla Mac. Jest przyjazne dla użytkownika i udało mi się odzyskać utracone partycje i pliki bez większych problemów. Jest szczególnie dobre dla tych, którzy nie są super technologiczni, ale wciąż potrzebują wiarygodnych wyników. Możesz rozpocząć od darmowego skanowania, aby sprawdzić, czy twoje dane są do odzyskania, zanim zdecydujesz się na wersję płatną.

Muszę wspomnieć, że miałem mieszane wyniki z TestDisk & PhotoRec. Choć są super mocne, nie są dla osób o słabych nerwach, jeśli nie jesteś komfortowy z interfejsem wiersza poleceń.

Dla bardziej technicznie zaawansowanych i tych, którzy są gotowi zapłacić extra za oprogramowanie na poziomie profesjonalnym, R-Studio dla Mac można rozważyć zamiast Odzyskiwanie Danych Stellar. Jest bardzo skuteczne, ale wymaga trochę nauki.

Cokolwiek wybierzesz, upewnij się, że natychmiast przestaniesz używać dotkniętego dysku, aby zapobiec nadpisaniu jakichkolwiek odzyskiwalnych danych!

Szukasz wiarygodnego oprogramowania do odzyskiwania danych na Macu? Sprawdź disk-drill-media-recovery w App Store. To wszechstronne narzędzie może pomóc ci łatwo odzyskać utracone dane i partycje. Disk Drill Media Recovery

Disk Drill to naprawdę solidny wybór do odzyskiwania partycji na Macu, ale nie zapominajmy o pewnych niuansach, które mogą wpłynąć na Twój wybór. Po pierwsze, zalety: jest przyjazny dla użytkownika, ma czysty interfejs, obsługuje różne formaty plików i oferuje dodatkowe narzędzia, takie jak monitorowanie napędu. Jednak znaczącym minusem jest to, że darmowa wersja jest dość ograniczona - musisz sięgnąć do portfela, aby wykonać ciężkie zadania.

Jednakże, jeśli jesteś biegły technologicznie i nie chcesz wydawać dużo pieniędzy, TestDisk & PhotoRec mogą być warte rozważenia, mimo stromego progu nauki. Jest potężny, ale jak wspomniano, nie jest dla osób o słabym sercu.

Podczas gdy @viajeroceleste i @espritlibre wskazali na świetne cechy Stellar Data Recovery i Data Rescue 5, porozmawiajmy o EaseUS Data Recovery Wizard dla Mac. To narzędzie jest dość wydajne i przyjazne dla użytkownika, ale nie jest tak dokładne jak Disk Drill. Plusem jest łatwość użytkowania, minusem może być trudność z odzyskiwaniem na głębokim poziomie, z którym poprzednie narzędzie radzi sobie bezbłędnie.

Inną opcją, o której rzadko się mówi, jest Wondershare Recoverit. To całkiem niezłe narzędzie, chociaż czasami prędkości skanowania mogą być dość frustrujące.

Podsumowując, Disk Drill dla Mac wyróżnia się ze względu na równowagę między przyjaznością dla użytkownika a głębokimi możliwościami odzyskiwania, chociaż nieco brakuje mu w zakresie darmowej wersji. Upewnij się, że wybierasz to, co najlepiej pasuje do Twojego konkretnego scenariusza i poziomu komfortu technologicznego.