Mac’ımda yanlışlıkla bir bölümü sildim ve onu kurtarmak için acilen güvenilir bir yazılıma ihtiyacım var. Mac için en iyi bölüm kurtarma yazılımı nedir? Kişisel deneyime dayalı herhangi bir tavsiye?
Oradaydım! Yanlışlıkla bölümleri silmek sinir bozucu bir deneyimdir, ancak Mac kullanıcıları için bazı sağlam bölüm kurtarma seçenekleri mevcuttur.
Kendi deneyimimden, Disk Drill for Mac’i tavsiye ederim. Bu yazılım güvenilirdir ve kullanımı oldukça basittir. Birden fazla dosya sistemini destekler ve veri koruma ve sürücü yedekleme gibi özellikler sunar. Bir keresinde başarısız bir bölüm boyutlandırma operasyonundan sonra tüm dosyalarımın bozulmadan kaldığı bir bölümü kurtarmayı başardım.
Diğer iyi bir seçenek Stella Veri Kurtarma’dır. Güçlüdür ve geniş bir kurtarma senaryosunu kapsar, ancak Disk Drill’e kıyasla biraz hantal buldum.
Biraz daha sert bir şeye bakıyorsanız, TestDisk & FotoRec ücretsiz bir seçenektir. Kullanıcı dostu değildir, ancak biraz detaya girmeyi dert etmezseniz güçlüdür.
Disk Drill’i bu linkten bulabilirsiniz: Mac Veri Kurtarma - Disk Drill.
Bu zor bir durum! Mac’inizde bir bölümü sildiyseniz, gerçekten günü kurtarabilecek birkaç yazılım aracı var. Mac için Disk Drill sağlam olsa da, daha önce güvendiğim bir alternatif Veri Kurtarma 5. Yaklaşımı biraz daha endüstriyel ama çok etkili. Sürücünüzün boyutuna bağlı olarak zaman alabilen çok detaylı bir derin tarama özelliği sunar. Sağladığı adli düzeydeki detayı takdir edebilirsiniz.
Yeterince ilgi görmeyen bir diğer yazılım ise EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı Mac için. Kullanıcı dostu ve kaybolan bölümleri ve dosyaları büyük bir zorluk çekmeden geri alabildim. Süper teknik bilgiye sahip olmayanlar için özellikle iyi ama yine de güvenilir sonuçlar almak isteyenler için uygundur. Ücretli sürüme geçmeden önce verilerinizin kurtarılabilir olup olmadığını görmek için ücretsiz bir tarama ile başlayabilirsiniz.
Belirtmeliyim ki TestDisk & PhotoRec ile karma sonuçlar aldım. Süper güçlü olmasına rağmen, komut satırı arayüzüyle rahat değilseniz pek kolay değil.
Daha teknik bilgisi olanlar ve profesyonel düzeyde yazılım için ekstra ödeme yapmayı kabul edenler için Mac için R-Studio, Stellar Veri Kurtarma’ya tercih edilebilir. Çok etkili, ancak bir öğrenme eğrisi var.
Hangi yazılımı seçerseniz seçin, kurtarılabilir verileri üzerine yazmayı önlemek için hemen etkilenen sürücüyü kullanmayı bırakın!
Güvenilir bir Mac veri kurtarma yazılımı mı arıyorsunuz? App Store’da disk-drill-media-recovery’ye göz atın. Bu çok yönlü araç, kaybolan verileri ve bölümleri kolayca kurtarmanıza yardımcı olabilir. Disk Drill Medya Kurtarma
Disk Drill, Mac’te bölüm kurtarma için gerçekten sağlam bir seçimdir, ancak seçiminizi etkileyebilecek bazı nüanslı yönleri gözden kaçırmamak gerekir. İlk olarak, artılar: kullanımı kolay ve temiz bir arayüzü var, çeşitli dosya formatlarını destekler ve sürücü izleme gibi ek araçlar sunar. Ancak, önemli bir dezavantajı, ücretsiz sürümünün oldukça sınırlı olmasıdır—ağır işleri yapmak için cüzdanınızı açmanız gerekecek.
Yine de, teknolojiyle aranız iyiyse ve fazla harcama yapmak istemiyorsanız, zor bir öğrenme eğrisine rağmen TestDisk & PhotoRec düşünmeye değer olabilir. Güçlüdür, ancak belirtildiği gibi, kalbi zayıf olanlar için değildir.
@viajeroceleste ve @espritlibre, Stellar Veri Kurtarma ve Veri Kurtarma 5 hakkında bazı harika noktalar yaptı, ancak Mac için EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı hakkında konuşalım. Araç oldukça verimli ve kullanımı kolaydır, ancak Disk Drill kadar kapsamlı değildir. Artı: Kullanım kolaylığı. Eksi: Disk Drill’in kusursuzca gerçekleştirdiği derin seviyedeki kurtarmaları kaçırabilir.
Çok sık tartışılmayan bir diğer seçenek ise Wondershare Recoverit’tir. Bu oldukça iyi, ancak bazen tarama hızları biraz sinir bozucu olabilir.
Sonuç olarak, Mac için Disk Drill, kullanıcı dostluğu ile derin kurtarma yetenekleri arasında denge sağladığı için öne çıkıyor, ancak ‘ücretsiz’ spektrumunda biraz eksik kalıyor. Sadece sizin belirli senaryonuza ve teknoloji konfor seviyenize en uygun olanı seçtiğinizden emin olun.