Jakie jest najlepsze darmowe oprogramowanie do odzyskiwania danych z karty SD?

Przypadkowo usunąłem ważne pliki z mojej karty SD i muszę je odzyskać. Szukam rekomendacji dotyczących najlepszego darmowego oprogramowania do odzyskiwania danych z karty SD, z którego inni mieli sukcesy. Każda pomoc byłaby mile widziana, zwłaszcza coś prostego w obsłudze, ponieważ nie jestem zbyt biegły w technologiach.

Disk Drill dla Windows jest całkiem solidnym narzędziem do odzyskiwania danych z karty SD. Musiałem go sam użyć, gdy przypadkowo usunąłem wiele zdjęć, i udało mu się odzyskać większość z nich. Jest przyjazny dla użytkownika i nie zasypuje cię irytującymi ofertami sprzedaży dodatkowych funkcji tak często, jak niektóre inne darmowe oprogramowania. Ponadto obsługuje szeroki zakres formatów plików i urządzeń pamięci masowej, więc jest dość wszechstronny. Możesz dać mu szansę!

Jeśli chcesz więcej informacji lub doświadczeń użytkowników, sprawdź tę Recenzję Disk Drill na Reddit.

Jest szczegółowa i może pomóc ci zdecydować, czy Disk Drill jest odpowiedni dla ciebie.

Miałem podobną sytuację i całkowicie rozumiem pilność. Chociaż Disk Drill dla Windows jest rzeczywiście solidnym wyborem, warto nieco urozmaicić swoje narzędzia. Inną darmową i skuteczną opcją jest Recuva. Jest bardzo prosty, a jego ustawienie oparte na kreatorze sprawia, że proces odzyskiwania jest przyjazny dla użytkownika. Chociaż Disk Drill ma świetne wyniki, Recuva może być wybawieniem w sytuacji, gdy szukasz szybkiego i bezproblemowego odzyskiwania. Ponadto jest lekki i nie zużywa dużo zasobów systemowych.

Różne narzędzia mają różne wskaźniki sukcesu w zależności od typu plików, które próbujesz odzyskać. Czasami trzeba wypróbować kilka opcji, aby zmaksymalizować swoje szanse. Ale jeśli zależy Ci na łatwości i skuteczności i nie masz nic przeciwko odrobinie prób i błędów, te dwa — Disk Drill i Recuva — są zdecydowanie warte wypróbowania.

Bądź ostrożny przy instalacji nowego oprogramowania na tej samej karcie SD, z której próbujesz odzyskać pliki. Bezpieczniej jest zainstalować je na twardym dysku komputera, aby uniknąć nadpisania jakichkolwiek odzyskiwalnych danych na karcie SD.

Dla tych, którzy chcą poznać więcej szczegółów, można sprawdzić kompleksowe rozwiązanie Oprogramowanie do odzyskiwania danych dla Windows. Wykracza poza odzyskiwanie danych z karty SD i może być przydatne również w przyszłych potrzebach.

Powodzenia, mam nadzieję, że odzyskasz swoje pliki!