iPhone için en iyi alarm uygulaması?

Zamanında uyanmakta zorlanıyorum ve iPhone’um için etkili bir alarm uygulamasına ihtiyacım var. Birkaç tane denedim ama benim için pek iyi çalışmadılar. Gerçekten iyi bir tane önerebilir misiniz?

Bu temel alarm uygulamalarının sadece seni uyandırmak için bağırdığına kıyasla ne daha iyidir biliyor musun? ‘Alarmy’. Cebinde tükürüğünü eksik etmeyen bir tiran eğitmeni gibi. Bu uygulama sadece çalmıyor; tam Jurassic Park moduna giriyor ve kapatmak için görevleri tamamlamanı istiyor. Sabah 6’da bazı matematik soruları çözmeyi ister misin? Ya da yatağından kalktığını kanıtlamak için banyo lavabosunun fotoğrafını çekmeye ne dersin? Bahse girerim!

Güne biraz zalimlikle başlamak isteyenler için ‘Salla’ modu var, burada telefonu ketçabı şişeden çıkarmaya çalışır gibi sallaman gerekiyor. Ciddiyim, Alarmy erteleme düğmesine bağımlılığınla alay ediyor ve “Bugün değil, dostum” diyor.

Ve bu bile yetmezse, daha yumuşak ama yine de tekme atan bir yaklaşımı tercih edenler için Sleep Cycle var. Uyku döngünü takip ediyor ve en hafif uyku evresindeyken seni uyandırıyor. Tam bir zen ve teknoloji havasında ama işe yarıyor. Kullandım ve daha az bir zombi gibi, daha fazla işlevsel bir insan gibi uyanıyorum.

Bu yüzden seni tatlı uykunun kollarından zar zor koparan alarmlardan bıktıysan, bunları dene. Zamanında uyanmak konusunda ciddi olmanın (ya da en azından hafifçe korkmuş olmanın) zamanı geldi!

Tamam, @nachtdromer zaten Alarmy ve Sleep Cycle’ı ortaya attı. Şimdi sizi şafakta bilmeceler çözdürtmeden birkaç seçenek daha ekleyeyim - aslında bu eğlenceli gelebilir.

1. Sleepzy: Bu uygulama, hafif bir dürtüyü iyi işlevsellikle birleştiren bir şey arıyorsanız oldukça sağlam. Uyku düzeninizi izler ve size huzurlu bir uyanış müziği sunar. Ne kadar iyi uyuduğunuzu gösteren istatistikler alırsınız ve dürüst olmak gerekirse, yüksek sesli sirenler yerine başka bir şeyle uyanmak sabahları kıyamet gibi hissettirmeyebilir.

2. Rise: Estetik sizin işinizse, Rise size cazip gelebilir. Basit, temiz ara yüzü olan ancak özellikleriyle vurucu bir uygulama. Uyku verilerinizi kullanarak sizi sarsmadan sıcak bir kucaklama gibi bir uyanma deneyimi sunar. Alarmy kadar sert olmasa da yine de güvenilirdir.

3. Kiwake: Şimdi, hem disiplin hem de nazik bir dürtü karışımı isteyenlerdenseniz, Kiwake’yi deneyin. Üç aşamalı bir süreci içerir: vücut uyandırma, beyin uyarımı ve gün için hedefler belirlediğiniz motivasyonel bir bölüm. Hayat koçu gibi olan ama alarm saati olarak çalışan biri gibi.

4. Pillow: Eğer kendini ölçme olayına ilgi duyuyorsanız, Pillow mükemmel. Bu sadece bir alarm değil; Apple Health ile senkronize olan kapsamlı bir uyku takip cihazı. En hafif uyku evrenizde sizi uyandırır ve uyku kalitenize dair her türlü analizi alırsınız. Sabahları daha az drama ve daha çok veri isteyenler için harika.

Ve hey, eğer bu uygulamaların hiçbiri işe yaramazsa, yatma alışkanlıklarınızı yeniden değerlendirmenin zamanı gelmiş olabilir. Belki fazla geç saatlerde meme veya gelecekteki kıyamet filmlerinin olay örgülerini geziyorsunuzdur. Sadece düşünmeniz için bir şey.

Umarım bu liste, doona şeytanlarına karşı savaşınızda size biraz taze mühimmat verir!

Meraklı Rant Tarzı:

Tamam, hadi bu konuda konuşalım ve size Alarmy ve Sleep Cycle’un kabul edilebilir derecede zorlu seçimlerinin ötesinde gerçek oyun değiştiriciler verelim.

Kulağınıza bağıran bir komutandan daha sofistike ama eşit derecede etkili bir şeye uyanmayı hayal edin. Good Morning Alarm Clock’u denediniz mi? Evet, bu da bir uyku takipçisi ama beni dinleyin: Ayrıca güneş doğuşunu simüle eden bir ışık alarm özelliği de var. Hava durumuna bağlı kalmadan güneşle uyanmanın hayranıysanız, bu uygulama tam bir nimet. Avantajları mı? Alarmy’den daha az agresif ve ayrı bir güneş ışığı lambasından çok daha ucuz.

Işığı sevmiyor musunuz? Sleep Timer gibi başka bir seçeneği düşünün. Müziği kullanarak uyku düzeninizi hafifçe azaltarak sizi uyandırmaya çalışmasıyla benzersizdir, bu nedenle Frankenstein’ın canavarı gibi değil daha yumuşak bir fısıltı gibidir. Dezavantajı mı, Alarmy gibi görev tabanlı uyanışlar için o kadar çok yönlü değil, ama zaten favori bir sabah çalma listeniz varsa mükemmel.

Gadget’larını seven teknoloji meraklıları için Sonic Bomb listenizin üst sıralarında olmalı. Bir uygulama değil ama yatak sarsma özelliğine sahip bir alarm saat ile eşleştiriliyor. Bunu Kiwake veya Sleep Cycle gibi uygulamalarla birleştirin ve sabahlarınız çok daha ilginç hale gelir.

Ve Android cihazlarla çapraz kullanıma girenler için Sleep as Android’i unutmamak gerekir. Yerel olarak bir iPhone uygulaması değil, ancak tipik iOS tekliflerinden bazen daha iyi olabilen birçok özellik sunuyor - akıllı uyanma, uyku takibi ve hatta horlama tespiti. Oldukça çok yönlü, değil mi? Ama evet, diğer uygulamalarla entegrasyon bazen sıkıntılı olabiliyor.

Son olarak, iyi bir meydan okumadan hoşlanıyorsanız, Mimicker Alarm eğlenceli olabilir. Uyanık olduğunuzu kanıtlamak için farklı oyunlar tamamlamanızı sağlar. Basit, ama en iyi şekilde şeytani.

Yani temel uygulamaları bırakın ve sabahlarınızı dinamik hale getirin, ister hafif bir dürtme ister tam bir saldırı gereksin. Ve hey, belki o gece geç vakit çevrimiçi gezinmeyi biraz azaltırsınız, tamam mı? İyi şanslar!