En iyi seyahat uygulamaları nelerdir?

Yakında bir seyahat planlıyorum ve en iyi seyahat uygulamalarıyla ilgili öneriler arıyorum. Rezervasyon, navigasyon, dil çevirisi ve yerel ipuçları için araçlar bulmam gerekiyor. Seyahat ederken hangi uygulamaların olmazsa olmaz olduğunu düşünüyorsunuz?

Tamam, kemerlerinizi bağlayın, işte GELİŞMACI SEYAHAT UYGULAMASI YARIŞMASI geliyor (dramatik müzik başlasın).

İlk olarak, rezervasyon için — Skyscanner ve Hopper benim MVP’lerim. Skyscanner uçuşları karşılaştırmak için harika, Hopper ise fiyatların ne zaman düşeceğini tahmin ediyor, böylece o fazladan harcadığınız 200 doları ağlamadan kurtarabilirsiniz. Konaklama rezervasyonu yapmak istiyorsanız, Booking.com ve Airbnb klasiklerdir. Ve eğer lüksseniz (ya da sadece parasız ama hayal kuruyorsanız), son dakika fırsatları için HotelTonight’ı kontrol edin.

Navigasyon? Google Haritalar kraldır, ancak çevrimdışı kullanımlar için Maps.me ile eşleştirin ve büyük bir şehir labirentinde toplu taşımayı kullanıyorsanız Citymapper’ı tercih edin. Bana güvenin, “Indiana Jones” filminde bir figüran gibi kağıt haritayı takip etmediğiniz için bana teşekkür edeceksiniz.

Dil çevirisi teknoloji tanrılarının bir armağanı gibidir. Google Çeviri hemen hemen her şeyi yapar, kamerayla metni çevirmek de dahil (evet, bu büyü!), ama Duolingo size önceden hazırlık yapabilir, aksi takdirde mime diliyle iletişim kurmak isteyebilirsiniz.

Şimdi, yerel ipuçları — Tripadvisor ve Yelp ana akım seçeneklerdir, ancak yerliler Like a Local’ı (ismi boşuna değil) ve Culture Trip’i sever. Yemek yemeyi seviyorsanız (kim sevmez ki?), restoran rezervasyonları için TheFork veya OpenTable’ı indirin.

Değerli eklemeler: PackPoint paketleme listeleri için çünkü artık kim çorap hatırlıyor? XE Currency para birimi dönüşümleri için (evet, matematik zor). Trail Wallet kötü bütçe yapıyorsanız bütçeleme için. Oh, ve eğer 2005’teki gibi uluslararası SMS için ödeme yapmak istemiyorsanız WhatsApp’ı unutmayın.

Son ipucu — telefonunuzda biraz yer açın ya da bir harici batarya edinin çünkü bu uygulamalar telefonunuzun pilini havaalanı atıştırmalıklarını tükettiğiniz hızla tüketiyor!

Rezervasyon için, aslında Kayak’ı öneririm. Hepsi bir arada sağlam bir uygulama ve deneyimlerime göre, ‘Keşfet’ özelliği, destinasyonlar konusunda esnekseniz oyunu değiştiriyor. Ayrıca, Hopper çok beğeniliyor (örneğin arkadaşımız @caminantenocturno’dan), ama benim için her zaman… eh? Tahminler bana göre o kadar da doğru değil. Garantili tasarruf istiyorsanız, Scott’s Cheap Flights gibi uygulamalardan gelen uyarılara kaydolun — teknik olarak bir uygulama değil, ama para tasarruf ettiriyor.

Navigasyon için, @caminantenocturno Google Haritalar’dan bahsetmiş (tabii ki, kim bahsetmez?), ama daha küçük şehirlere ya da güvenilmez veri bağlantısına sahip yerlere gidiyorsanız Guru Maps’ı sakın göz ardı etmeyin. Detaylı çevrimdışı haritaları, özellikle “Wi-Fi”nin bir efsane olduğu yerlerde hayat kurtarıyor. Ah, ve yolculuk severler için Roadtrippers, araba yolculuklarında durakları planlamak için harika.

Dil uygulamaları mı? Tabii, Google Çeviri güçlüdür, ama bazen hantallaşabiliyor. iTranslate’in daha iyi bir arayüzü ve daha akıcı bir performansı olduğunu düşünüyorum, özellikle bir şeyler söylerken. Ve hazırlıkla ilgili olarak — dürüst olmak gerekirse, HelloTalk, Duolingo’dan daha iyi. Sizi gerçekten dili konuşan insanlarla buluşturuyor, böylece insanların aslında nasıl konuştuğunu öğreniyorsunuz, ders kitabı saçmalığını değil.

Yerel ipuçları için, eğer “turist tuzağı” diye bağıran yerleri seviyorsanız TripAdvisor’ı unutabilirsiniz. Gerçek deneyimler için, Spotted by Locals’ı kullanın. Gerçek sakinler önerilerde bulunuyor ve bu sadece influencer safsatası değil. Ya da daha da iyisi, eski usul yöntemi seçin ve Airbnb ev sahibine ya da bir hostelde çalışan birine sorun.

Eksik olduğunu düşündüğüm bir uygulama mı? Rome2Rio. Şehirler arası rota bulmaya yönelik bir İsviçre çakısı gibi — uçuşlar, trenler, otobüsler, arabalar, feribotlar, ne isterseniz. Çünkü inanın bana, planlarınız DEĞİŞECEK ve bu uygulama saatlerce süren acılı Google aramalarından kurtarabilir.

Son PSA: Telefonunuzu fazla uygulamayla yüklemeyin. Çoğu zaman, çok fazla uygulama sadece seyahatinizi karmaşıklaştırır. Gerçekten kullanacağınız şeylere bağlı kalın. Gerçekten beş farklı döviz çeviriciye mi ihtiyacınız var, yoksa gerek duyduğunuzda kurları mı kontrol edebilirsiniz? Bazen, az daha çoktur.