En iyi klonlama yazılımı nedir?

Sistemimi yedeklemek için güvenilir bir klonlama yazılımı arıyorum. Ne önerirsiniz?

Tamam, dinle, durum şu. Eğer işini düzgün yapacak, bilgisayarını camdan atmak istemeyeceğin bir klonlama yazılımı istiyorsan, Macrium Reflect kullan. Bu yazılım kaya gibi sağlam, yedekleme yazılımlarının James Bond’u gibi. Temel kullanım için ücretsizdir, ancak ücretli versiyonu bile cüzdanını çok fazla boşaltmaz. Hızlı, güvenilir ve büyük sürücüleri klonlarken sıkıntı çıkarmaz.

Bazı kişiler sana Acronis True Image gibi yazılımları önerebilir, çünkü bunların çok sayıda süslü ekstra özelliği vardır. Ancak dürüst olmak gerekirse, o özelliklerin yarısını bile kullanmayacaksın, ve şişirilmiş bir yapıya sahipmiş gibi hissettiriyor. Ayrıca yeni abonelik modeli hakkında şikayet eden insanlar duydum—istemem teşekkürler.

Ha, bir de bütçen düşükse ve süper basit bir şeye razıysan, Clonezilla iş görebilir ama eski stil, komut satırı tarzıyla uğraşmaya hazır ol. Evet, güçlü bir yazılım ama kullanıcı dostu değil. Kullanmaya çalışırken kendini Pentagon’a sızıyormuş gibi hissedebilirsin.

Sonuç olarak, Macrium Reflect güvenli ve stresten uzak bir seçimdir. Sadece indir, yükle ve temel adımları izle. Sürücünü klonlayacak, değerli dosyalarını güven altına alacak ve sen başka şeyler için endişelenebilirsin—mesela kahvenin neden her zaman bitmeden önce soğuduğunu çözmek gibi.

Tamam, @cazadordeestrellas Macrium Reflect’ten bahsetmiş ki gerçekten çoğu insan için sağlam bir seçenek. Bununla birlikte, bana göre Acronis True Image’i biraz fazla hızlı bir şekilde göz ardı etmişler. Şişirilmiş mi? Evet, biraz. Ama temel bir klonlama aracından daha fazlasını gerçekten ihtiyacı olan biriyseniz, tonlarca özelliği var. Bulut yedeklemeleri ve fidye yazılım koruması gibi şeyler? Gerçekten ihtiyaç duyana kadar gerekli olduğunu düşünmezsiniz. Ancak abonelik modeli berbat – bunu kabul ediyorum.

Bahsetmeye değer bir diğer seçenek ise EaseUS Todo Backup. Yeni başlayanlar için oldukça kullanıcı dostu, hem ücretsiz hem de ücretli seçenekleri bulunuyor ve klonlama, görüntüleme ve yedeklemeleri tek bir pakette halledebiliyor. Bana göre ileri düzey kullanıcılar için Macrium Reflect kadar kapsamlı değil, ama sadece sezgisel bir şey istiyorsanız değerlendirilmeye değer bir seçim.

Şimdi, bir saniyeliğine Clonezilla’dan bahsedelim. Bu konuda @cazadordeestrellas ile kısmen aynı fikirdeyim – zayıf kalpliler için değil. Komut satırı modelleri insanları korkutabilir ve arayüzü size 2000’li yılların başındaki bir teknoloji korku filmini hatırlatabilir. Ama şöyle bir şey var: güçlü ve ücretsiz. Fazla gösterişi yok ama tıklayıp ilerleme senaryosunun dışında çalışmaya rahatsanız son derece güvenilir.

Oh, son bir öneri. Paragon Drive Copy de güçlü bir aday, özellikle işletim sistemini SSD’ye taşımak için. Belki o kadar ‘popüler’ değil, ama harika çalışıyor ve sizi diğerleri gibi çok fazla pop-up veya satış teklifiyle rahatsız etmiyor.

Özetlemek gerekirse:

• Kolay ve sağlam özellikler mi? Macrium Reflect veya EaseUS’ü deneyin.
  • Gösterişli ekstralar isteyen biri misiniz? Acronis (aboneliklerden nefret etmiyorsanız).
  • Zorlu ‘arayüz gerekmez’ havası mı? Clonezilla.
  • Özellikle işletim sisteminizi mi taşıyorsunuz? Paragon Drive Copy.

Zehirinizi seçin—sadece hangi birini seçerseniz seçin sihirli bir mükemmellik beklemeyin. Yazılımlar en beklemediğiniz anda size zorluk çıkarma yollarını her zaman bulur.