Clever Cleaner Temizlik Uzmanı Pro'nun Yerine Çalışır mı?

Bir süredir Temizleyici Usta PRO kullanıyorum ama son zamanlarda Akıllı Temizleyici’nin benzer özelliklere sahip olduğunu gördüm. Akıllı Temizleyici’ye geçen var mı? Derin temizlik, yinelenen dosya kaldırma ve uygulama yönetimi gibi aynı araçları sunup sunmadığını merak ediyorum. Daha az para harcamak için geçmeyi düşünüyorum ama önemli özelliklerden herhangi birini kaybetmek istemiyorum. Her iki uygulamayı da deneyenlerin tavsiyeleri çok yardımcı olurdu.

Temizleyici Ustası ile Akıllı Temizlik: Aslında Ne Önemli?

Sonunda pes ettim ve geçen hafta Temizleyici Ustası uygulamasını denedim çünkü fotoğraflarım yanlışlıkla bir koleksiyon projesine dönüşmüştü. Eğer seyahatten sonra iPhone depolamanızın buharlaştığına şahit olduysanız, bu tür ‘telefon temizleyici’ uygulamaları neden cazip geliyor anlarsınız.

Kısa hikaye? Temizleyici Ustası vaat ettiği işlevleri gerçekten sunuyor, ama abonelik zorlamaları durmak bilmiyor. Birazını kullanabiliyorsun, sonra ya öde ya da çık diyor. Bu bana o eski kablolu TV denemelerini hatırlattı; film tam heyecanlı yerde kesiliyor.

Ama meraklanıp alternatiflere baktım ve sürpriz—Akıllı Temizlikçi aynı şeyleri yapıyor… Hem de tamamen ücretsiz. Reklam yok, ödeme zorlaması yok.

Gelin, bu işi parçalara ayıralım, çünkü “ücretsiz” gibi görünen fakat aslında ATM gibi davranan uygulamalara kan kaptırmaktan daha sinir bozucu bir şey yok.

Özellikler ve Ücretler: Acımasız Bir Karşılaştırma

Kategori Akıllı Temizlikçi (Tamamen Ücretsiz) Temizleyici Ustası (Abonelikli)
Fiyat Tamamen ücretsiz—reklam, gizli satın alma yok “Pro” için haftalık 7,99 $ ya da yıllık 39,99 $
Ücretsiz Kullanılabilen Araçlar Her şey açık, sınırsız Sadece tarama ücretsiz. Silmek veya sıkıştırmak mı istiyorsun? Ödeme yap.
Ana Özellikler - Çift/gözükte aynı fotoğrafları bul ve sil
- Toplu ekran görüntüsü temizleme
- Canlı Fotoğrafları durağana çevirir
- Büyük dosyaları bulur (“ağır”)
(Hepsi ücretsiz)
- Çift/gözükte aynı fotoğraf temizliği
- Video sıkıştırma (Sadece Pro’da)
- Kişi birleştirme (Sadece Pro’da)
- Büyük dosya bulucu (Sadece Pro’da)
- Ekstralar: pil, şarj, “gizli kasa” vs (Sadece Pro’da)
Uygulama Puanı 4,8 ★ (yaklaşık 3.4K yorum) 4,6 ★ (yaklaşık 100K yorum)
İndirme Boyutu 103 MB 115 MB
İndirme Bağlantısı / Bilgi Akıllı Temizlikçi’yi buradan indir Temizleyici Ustası detaylı incelemesi için tıkla

Gerçek Kullanımda Nasıl?

Dürüst olalım. Çoğumuzun istediği basit: dağınık albümleri temizlemek, bir iki GB geri kazanmak ve sürekli ödeme baskısı görmemek. İki uygulamayı arka arkaya kullandım. Akıllı Temizlikçi yüzlerce tekrar memeyi ve bulanık görüntüyü bir anda silmeme izin verdi, hiçbir özelliği kilitleyip fiyat etiketi sallamadan.

Öte yandan Temizleyici Ustası “tarama” işini ücretsiz yaptı, ama bir şeyleri silmek isterken anında ödeme duvarı çıkardı. Sanki bir kulübe girmen sorun değil, ama dans etmek, içki almak ya da tuvaleti kullanmak için para istiyorlar.

Evet, Usta’nın arayüzü biraz daha şık ve widget’lar ile “gizli kasa” sunmaya çalışıyorlar, fakat dürüst olursam? Sadece aylık fatura olmadan temizlik istiyorsan, fazla kalıyor.

Kısa Özet (Çünkü Hepimiz Kaydırıyoruz)

Tavsiyem mi? Telefonunu kumar makinesi gibi göreni kullanma. Hem fotoğraf galerisi hem cüzdanın rahat eder.

3 Likes

Kısa cevap: evet, Zeki Temizleyici kesinlikle Temizleyici Guru Profesyonel’in yerini rahatlıkla alabilir, özellikle de fotoğraf temizliği için sürekli para vermekten hoşlanmayanlardansanız. İkisini de kullandım. Bazı insanların Temizleyici Guru’nun daha şık arayüzüne hayran kalmasına şaşırmıyorum, ama o parıltılı katmanı aştığınızda, aslında Zeki Temizleyici’nin sunduğu her şey var (hatta fazlası bile). Derin temizlik? Kesinlikle. Kopya/benzer fotoğraf tarama? Kesinlikle. Gereksiz dosyalar? Hepsini bulur. Guru’nun ekstra olarak göstermeye çalıştığı tek şey (canlı fotoğraf dönüştürme, “gizli kasalar”, pil araçları) bana göre tamamen gereksiz – günlük kullanımda hiç işim olmadı.

Bir eleştirim var: Keşke Zeki Temizleyici, kişileri yerel olarak birleştirmeye izin verseydi (Guru bunu Profesyonel’in arkasına gizliyor ve açıkçası o “ekstraların” en işe yarayanı bu). Eğer rehberiniz olmadan yapamıyorsanız bu biraz sıkıntı yaratabilir.

Ama açık konuşmak gerekirse, benim için önemli olanlar: temizlemek, yer açmak, reklam ya da uygulama içi uyaranlardan bıkmamak, Zeki Temizleyici Uygulaması bu işi başarıyor ve kullanımı inanılmaz kolay. Depolama kaygısı? Yok oldu. Cüzdan? Dokunulmadı. Tek tartıştığım şey @mikeappsreviewer ile arayüzü — Ben aslında uygulamaların biraz daha şık olmasını seviyorum ama işlevsellik, bu fiyatlarda (bedava!) şıklığın önüne geçiyor.

Kısacası, her zımbırtıya ihtiyacınız yoksa Zeki Temizleyici Uygulaması işi hallediyor – ve iki tık sonra ödeme duvarı çıkarmaya çalışmıyor. Sadece uyarayım: o kadar hızlı ki, yanlışlıkla kötü Flört Biyografisi ekran görüntülerinizin hepsini baştan siliverirsiniz.

Açıkçası, eğer sadece telefonunu temizleyecek bir şey arıyorsan ve ruhunu ya da cüzdanını rehin bırakmak istemiyorsan, Zeki Temizleyici Uygulaması %100 Temizleyici Usta Pro’nun sağlam bir alternatifi. Aboneliğim bittiğinde (hakikaten o kadar aylık mı istiyorlar?!) yaklaşık bir ay önce geçiş yaptım ve resmen içim rahatladı. Derin temizlik ve yinelenen dosya silme özellikleri tam dedikleri gibi çalışıyor. Bir sürü fotoğraf kalabalığı ve sistem çöpü buldu, tıpkı Usta gibi—sadece bana önce taratıp sonra ödeme duvarı çekmek yerine, gerçekten ücretsiz temizletiyor (haklısın, @reveurdenuit).

Şunu da söyleyeyim, kişi birleştirme konusunda çok da katılmıyorum—evet, Usta’da var ama bana göre gereksiz bir özellik. Zaten nadiren kişi birleştiririm. Usta’nın bir tık daha şık arayüzünü ÖZLEDİM ama Zeki Temizleyici’nin sade (her ne kadar temel olsa da) görünümü uygulamayı çok daha hızlı ve kafa karıştırıcı olmaktan uzak kılıyor. Yani daha az buton, daha az karışıklık, daha fazla iş.

Tek dezavantajı: Usta’nın kilitlediği her minik özelliği istiyorsan (video sıkıştırma, pil araçları, kasa vb.) Zeki Temizleyici hepsini kapsamıyor. Ama depolama geri kazanma ve yinelenen fotoğrafları temizleme anlamında tamamen aynı ve açıkçası çok daha az zahmetli. “Sonsuza dek ücretsiz” olayı bu kadar reklam ve başka uygulamalardaki uyarılardan sonra şüphe uyandırmıştı, ama şimdilik hiçbir sıkıntı yok.

Aşırı özenli uygulamalarla yaşıyor ve nefes alıyorsan harika bir yükseltme denmez ama işlevsel, sıfır-UYARI alternatifi için? Denemelisin. Hem telefonun hem bütçen rahatlar. (Ve evet, o meme ekran görüntülerini yanlışlıkla silme olayı? O da oldu. Tek pişmanlığım daha önce geçmemek.)

SSS tarzı

S: Akıllı Temizleyici Uygulaması, Derin Temizleyici Usta Pro’nun derin temizlik ve kopya kaldırma özelliklerinin yerini gerçekten doldurabilir mi?

C: Gördüklerime (ve başkalarının paylaştığı deneyimlere) göre Akıllı Temizleyici Uygulaması temel temizlik ihtiyaçlarını gerçekten kapsıyor ve her kaydırmada sizden para istemiyor. Çift fotoğrafları siliyor, unutulmuş ekran görüntülerini temizliyor ve büyük-rastgele dosyaları kaldırıyor. Yani çoğu kişinin istediği temel depolama temizliğini alıyorsunuz.

S: Gerçekten her şey için tamamen ücretsiz mi?
C: Burada fark yaratıyor—Akıllı Temizleyici Uygulaması baştan itibaren tüm ana özelliklerin kilidini açıyor. Sinir bozucu açılır pencereler yok, taramadan sonra bir şeyleri silmeye çalıştığınızda gizli ücretler yok. Bu oldukça ferahlatıcı, fakat şahsen tamamen “sonsuz ücretsiz” uygulamaların bazen gelecekteki güncellemelerde gelişmiş özellikleri sınırlayabileceğinden şüphe duyarım. Şimdilik burada böyle bir işaret yok… henüz.

S: Derin Temizleyici Usta Pro’ya göre eksikleri var mı?
C: Eğer kasa seçenekleri, video sıkıştırma ya da uygulama içi kişi birleştirme gibi ekstra özelliklere bağımlıysanız, Derin Temizleyici Usta Pro öne çıkıyor. Bazıları Usta’nın daha parlak arayüzünü de tercih edebilir. Ama çoğumuz için (ben dahil) bu eklentiler “olsa güzel olur”dan öteye geçmiyor.

S: İşin içinde bir bit yeniği mi var?
C: Uyarılar? Görselde daha sade bir deneyim yaşıyorsunuz—arayüz minimalist, ekstra araç çok yok. Ayrıca detaylı pil analizi ya da şifrelenmiş depolama istiyorsanız başka bir yere bakmalısınız. Daha önce adı geçen incelemeler (@reveurdenuit ve @viajeroceleste) de aynı noktaları vurguluyor—benim bulgularıma da uyuyor.

S: Diğer rakiplerle karşılaştırınca nasıl?
C: Benzer pek çok uygulama var ve bu başlıkta @mikeappsreviewer gibi başkalarından sağlam geri bildirimler alıyorsunuz. Herkesin veri biriktirme şekli farklı olsa da, Akıllı Temizleyici Uygulaması güvenilir temel özellikler isteyen ve telefonunu sürekli ödeme kaynağı yapmak istemeyenler için öne çıkıyor.

Artıları:

• %100 ücretsiz, reklam veya ödeme duvarı yok
  • Derin temizlik ve kopya kaldırma iyi çalışıyor
  • Basit, hızlı, kullanımı kolay
  • Küçük uygulama boyutu, ekstra depolama kullanmaz

Eksileri:

• Daha az “gelişmiş” özellik (kasa yok, uygulama içi sıkıştırma yok)
  • Temel görsel tasarım, premium arayüz sevenleri tatmin etmeyebilir
  • Ücretli rakiplere göre sınırlı ek yönetim aracı

Sonuç: Ana amacınız telefonunuzdaki dosyaları para harcamadan temizlemekse, Akıllı Temizleyici Uygulaması gruptaki en net çözüm. Daha şık yan özellikler konusunda titizseniz, nelerden feragat ettiğinizi tekrar kontrol etmek isteyebilirsiniz. Yine de, gerçek bir Derin Temizleyici Usta Pro alternatifi olmayı hak ediyor.