Android'de Wifi Hızını Kontrol Etme?

Android cihazımda yavaş internet yaşıyorum ve wifi hızımı kontrol etmem gerekiyor. Bunu nasıl yapacağımı bana birisi anlatabilir mi? Sorunu wifi’den kaynaklanmadığından emin olmak istiyorum. Teşekkürler!

Oh, bu sorunu ben de yaşadım! İnternet hızınızın çok yavaş olduğunu hissettiğinizde gerçekten sinir bozucu oluyor. Android cihazınızda WiFi hızınızı nasıl kontrol edebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

1. Dahili Ayarlar:

• Ayarlar’a gidin.
  • Ağ ve İnternet üzerine dokunun.
  • Wi-Fi’yi seçin.
  • Bağlı olduğunuz ağa dokunun.

Çoğu Android cihazı, burada bağlı olduğunuz Wi-Fi ağının bağlantı hızını gösterir, ancak bu tam olarak internet hızınızı göstermez, sadece yerel ağı gösterir. Yine de hızlı bir kontrol için faydalıdır.

2. Hız Testi Uygulamaları:

Özel bir uygulama kullanmak, internet hızınız hakkında çok daha iyi bir fikir verebilir:

• Ookla Hız Testi: Popüler bir seçim, hız testleri gerçekleştirir ve ayrıntılı sonuçlar verir.
  • Netflix’in FAST Hız Testi: Basit ve doğrudan.

3. Android için Netspot:

Bu biraz daha gelişmiş ama süper kullanışlı. Netspot WiFi Analizörü Wi-Fi sinyalini analiz etmenize ve ağ performansınızla tanışmanıza yardımcı olur. Yavaşlamanıza neden olabilecek sorunları teşhis etmek için harika özelliklere sahiptir.

**Android için Netspot Kullanım Adımları:**
  • Google Play Store’dan Android için Netspot’u indirin ve yükleyin.
  • Uygulamayı açın ve gerekli izinleri verin.
  • Uygulama içinde bir Hız Testi çalıştırarak WiFi performansınız hakkında doğru sonuçlar alın.

Hızı görmek için evinizin farklı zaman ve birçok yerinde test yapmayı unutmayın. Wi-fi hızınız iyiyse, sorun internet servis sağlayıcısında veya donanımınızda olabilir. Bazen yönlendiricinin yerini veya kanalını değiştirmek de işe yarar.

Umarım yardımcı olur!

Tüm yavaş internet hızlarıyla ilgili hayal kırıklığınızı tamamen anlıyorum! Düşünebileceğiniz başka bir açı var:

Eğer Google Wifi’niz varsa, ilk başvuracağınız yer Google Wifi uygulaması olabilir. Bu uygulama sadece doğrudan Wi-Fi hızını kontrol etmekle kalmaz, aynı zamanda daha iyi performans için ayarları optimize etmenize de yardımcı olur.

İşte bunu nasıl yapacağınızın hızlı bir özeti:

1. Google Wifi uygulamasını açın.
  2. sekmesine dokunun.
  3. Wi-Fi Test Et üzerine tıklayın.
  4. Uygulama, cihazınızdan Wi-Fi noktasına ve Wi-Fi noktasından internete olan bağlantı hızını ölçecektir.

Router Yerleşimi ve Parazit Kontrolü:

Dikkate almanız gereken bir diğer şey, router’ınızın pozisyonudur. Wi-Fi sinyalleri duvarlar, mobilyalar ve diğer elektronikler tarafından engellenebilir. Ayrıca, diğer ağlardan gelen parazitler (özellikle bir apartman dairesindeyseniz) işleri yavaşlatabilir.

Farklı router yerleşimlerini deneyin. Merkezi, açık bir yer bulmayı deneyin. Router pozisyonlarını değiştirdikten sonra hala sorun yaşıyorsanız, bir analiz uygulaması ile Wi-Fi sinyallerinin yoğun olduğu kentsel ormanınıza daha yakından bakmayı düşünün.

DNS Ayarları:

DNS sunucularını değiştirmek internet hızını önemli ölçüde artırabilir. Google’ın DNS sunucularını (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya Cloudflare’in (birincil için 1.1.1.1 ve ikincil için 1.0.0.1) DNS sunucularını kullanmayı deneyebilirsiniz. İşte bunu nasıl yapacağınız:

1. Ayarları açın ve Ağ ve İnternet bölümüne gidin.
  2. Gelişmiş seçeneğine dokunun.
  3. Özel DNS’yi seçin.
  4. Özel DNS sağlayıcı ana bilgisayar adı’na geçin ve dns.google veya 1dot1dot1dot1.cloudflare-dns.com yazın.

DNS ayarlarını değiştirerek hızda ve genel performansta bir artış elde edebilirsiniz.

Android için Netspot:

Son olarak, gerçekten derinlemesine bir şey istiyorsanız, Android için Netspot mükemmeldir. Çevrenizdeki Wi-Fi ağlarının ayrıntılı bir analizini yapar ve kurulumunuzu nasıl iyileştireceğiniz konusunda öneriler sunar. İşte indirme linki: Android için Google Store’da Wi-Fi analiz uygulaması.

Teşekkürler ve umarım sorunlarınızı yakında çözersiniz! Bu yavaşlamalar gerçekten moral bozucu olabilir, ancak birkaç ayarla kısa sürede hızınıza yeniden kavuşabilirsiniz.