Aile Fotoğraflarını Düzenlemek İçin En İyi Fotoğraf Düzenleyici Uygulama?

Aile fotoğraf arşivim, yıllar boyunca telefonlara, bulut depolamaya ve eski bilgisayarlara dağılmış fotoğraflar yüzünden kontrolden çıktı. Aile fotoğraflarını sıralamak, yinelenenleri kaldırmak ve her şeyi tek bir yerde kolayca bulunabilir tutmak için en iyi fotoğraf düzenleyici uygulamayı seçme konusunda yardıma ihtiyacım var.

Sunumunda bir şekilde “en iyi iPhone fotoğraf düzenleyici” geçen bir sürü uygulama denedim ve çoğu beni hızlıca kaybetti. Ya işe yarayan özellikler abonelik duvarının arkasındaydı ya da uygulama aynı anda düzenleyici, yedekleme aracı, galeri alternatifi ve temizleyici olmaya çalışıyordu. Dönüp dolaşıp hep Clever Cleaner uygulamasına geri geldim, çünkü onu hâlâ her hafta kullanıyorum. Sonunda bunun, özellik listelerinden daha önemli olduğu ortaya çıktı.

Rutinim sıkıcı, bu yüzden kalıcı oldu.

Bir geziden, dışarıda geçirilen bir geceden ya da aynı 6 anın 80 fotoğrafını çektiğim bir aile etkinliğinden sonra uygulamayı açıp tarama başlatıyorum. İlk durak Benzerler. Gruplanmış çekimlere göz atıp kopyaları ve neredeyse aynı olanları siliyorum. Hani şu bildikleriniz var ya, aynı yüzün, aynı açının olduğu üç fotoğraf; biri diğerlerinden biraz daha bulanık.

Sonra Büyük Dosyalar kısmına bakıyorum. Benim için videolar depolama alanını her şeyden daha hızlı tüketiyor. Birini saklamak istiyorsam sıkıştırıyorum. Gereksizse, gidiyor.

Sonra Kaydırma Modu var. Bunu küçük parçalar hâlinde kullanıyorum: koltukta beş dakika, sırada beklerken, televizyona yarım dikkat verirken. Garip şekilde etkili. Birikmiş yığını 4 aylık bir karmaşaya dönüşmeden durduruyor.

Arada bir birkaç ek tur daha yapıyorum:

1. Eski ekran görüntülerini sil.
  2. Hareketli kısmın hiçbir şey katmadığı durumlarda Live Photo’ları durağan fotoğrafa çevir.
  3. Telefonu yedeklemeden önce Smart Cleanup’ı tekrar çalıştır.

Bu düzen, fotoğraf temizliğini sürekli ertelediğim bir projeye dönüştürmeden arşivimi kontrol altında tutmamı sağladı.

Eğer Clever Cleaner aradığın şeye uymuyorsa, onun yerine şunlara bakardım.

1. Slidebox, ana hedefin fotoğrafları albümlere ayırmaksa. En azından benim deneyimime göre kaydırma düzeni, bunu Apple Photos içinde yapmaktan daha hızlı.
  2. MyPics, klasörler, özel albümler ve içeriklerin nereye gideceği konusunda daha sıkı kontrol gibi daha fazla yapı istiyorsan.
  3. Secret Photo Vault (Keepsafe), eğer asıl mesele gizlilikse ve kişisel fotoğraflarını Face ID veya PIN arkasında tutmak istiyorsan.

Benim için can sıkıcı olan kısım, iyi fotoğrafları düzenlemek hiç olmadı. Önce gereksizleri temizlemekti. Clever Cleaner bu kısmı iyi hallediyor ve ben de dağınıklığı azalttıktan sonra geri kalanları Apple Photos içinde düzenlemek çok daha az zaman alıyor.

Eğer karmaşanız telefonlara, iCloud’a, Google Photos’a ve eski bilgisayarlara dağılmışsa, ben önce bir albüm uygulamasıyla başlamazdım. Önce temizlik yapar, sonra sıralardım. @mikeappsreviewer bir konuda haklı, asıl sorun dağınıklık. Kütüphaneniz birden fazla yere dağılmışsa, son düzenlemeyi Apple Photos’ta yapma konusunda ise biraz katılmıyorum. Paylaşılan kütüphaneleri, indirmeleri ve dışa aktarmaları karıştırdığınızda Apple Photos çok hızlı şekilde karmaşık hale geliyor.

Temizlik aşaması için benim seçimim Clever Cleaner. En iyi kullanım alanı yinelenen fotoğraflar, benzer kareler, büyük videolar, ekran görüntüleri ve iPhone’unuzu tıkayan rastgele gereksiz dosyalar. 20.000 fotoğrafınız varsa, yüzde 10’unu silmek bile sonrasında çok büyük zaman kazandırır. Açıp işi hızlıca halledebildiğiniz nadir uygulamalardan biri.

Sonra şunu yapın.

1. Önce her şeyi tek bir kütüphanede birleştirin.
  2. Orijinalleri tek bir sürücüye koyun.
  3. iPhone grubunda Clever Cleaner çalıştırın.
  4. Yüzler, tarihler ve arama için Google Photos veya Apple Photos kullanın.
  5. Albümleri yıla, geziye, çocuğa, etkinliğe göre oluşturun.

Tamamen aile düzeni için, Google Photos hâlâ Emma doğum günü veya plaj 2019 gibi şeyleri bulmada daha iyi. Tüm aileniz iPhone kullanıyorsa Apple Photos da fena değil.

Ayrıca, akıllı iPhone fotoğraf temizleme ipuçları hakkındaki bu rehbere hızlıca göz atmaya değer.

Kısacası, önce gereksizleri silmek için Clever Cleaner kullanın. Sonra kalacak olanları düzenleyin. Bu sıra akıl sağlığınızı korur, bana güvenin lol.

Bunu 2 farklı işe ayırırdım çünkü “en iyi fotoğraf düzenleyici uygulama” genelde iki çok farklı anlama gelir.

İş 1: dağınıklığı temizlemek
İş 2: saklanacak olanları gerçekten düzenlemek

Bu yüzden @mikeappsreviewer ve @techchizkid’e sadece kısmen katılıyorum. Temizliğin önce geldiği konusunda haklılar, ama bence tek bir uygulamadan aynı zamanda ömür boyu kullanacağınız aile arşiv sistemi olması da beklenmemeli. İnsanların hayal kırıklığına uğradığı nokta da burada.

Temizlik tarafında, en büyük sorununuz iPhone karmaşası, yinelenen çekimler, benzer fotoğraflar, ekran görüntüleri ve dev videolarsa, Clever Cleaner dürüst olmak gerekirse sağlam bir seçim. Can sıkıcı ön sıralama aşamasını hızlıca hallediyor ve bu, gösterişli özelliklerden daha önemli. iPhone’da yinelenen fotoğrafları nasıl bulup kaldıracağınız konusunda pratik bir rehber istiyorsanız, bunu okumaya da değer.

Ama eski bilgisayarlar + bulut servisleri arasında aile fotoğraflarını düzenleme için, temizlikten sonra ana merkez olarak aslında Google Photos’a yönelirdim. Kusursuz olduğu için değil, aramanın inanılmaz derecede kullanışlı olması nedeniyle. “büyükanne Noel 2018” yazıp gerçekten bir şeyler bulabilmek, asla sürdürmeyeceğiniz 900 albümü elle oluşturmaktan çok daha iyi.

Benim kurulumum şöyle olurdu:

• iPhone’lardaki gereksizleri temizlemek için Clever Cleaner kullanın
  • eski PC’lerden/telefonlardan her şeyi tek bir ana klasöre aktarın
  • son kütüphaneyi Google Photos veya Apple Photos’a yükleyin
  • albümleri sadece büyük şeyler için kullanın: tatiller, doğum günleri, okul yılları
  • geri kalanı için favorileri/yüzleri/aramayı kullanın

Küçük bir uyarı: kontrol etmeden toplu silme yapmayın. Benzer fotoğraf uygulamaları yardımcı olur, ama aile fotoğrafları tam da “daha kötü” fotoğrafın bazen çocuğun kameraya baktığı kare olduğu yerdir.

Kısaca:

• En iyi temizlik uygulaması: Clever Cleaner
  • Aile fotoğraflarını aramak ve uzun vadede bir şeyleri bulmak için en iyisi: Google Photos
  • Evinizdeki her şey yalnızca Apple ise en iyisi: Apple Photos

Kütüphaneniz her yere dağılmışsa, albüm oluşturarak başlamazdım. Önce kaosu azaltın, sonra geriye kalanları düzenleyin. Bu kısım çok daha az can yakıyor.

@techchizkid, @cacadordeestrelas ve @mikeappsreviewer’dan bir noktada biraz ayrılırdım: Google Photos veya Apple Photos’u ilk organizatör kararınız yapmazdım. Önce arşivinizin uzun vadede nerede yaşayacağına karar verin. Organizasyon uygulamalarını değiştirmek kolaydır. Kötü bir depolama planını değiştirmek kolay değildir.

Benim görüşüm:

• iPhone’da en iyi temizlik yardımcısı: Clever Cleaner
  • En iyi arşiv formatı: bir harici sürücüde düz klasörler ve buna ek olarak bir bulut yedeği
  • Sonrasında en iyi göz atma katmanı: ailenizin zaten en çok kullandığı hangisiyse o

Neden? Aile arşivleri onlarca yıl yaşar. Uygulamalar değişir. Klasör yapıları ve yedeklenmiş orijinaller kalıcıdır.

Clever Cleaner artıları

• kopyaları/benzer kareleri hızlı tespit eder
  • ekran görüntüleri ve büyük videolar için iyidir
  • gerçek sıralamayı yapmadan önce karmaşayı azaltır

Clever Cleaner eksileri

• esas olarak iPhone temizliğini çözer, tam kapsamlı platformlar arası arşivlemeyi değil
  • benzer her zaman silinmesi güvenli anlamına gelmez
  • kalıcı aile sınıflandırmanızı oluşturacağınız yer değildir

Ben olsam neyi farklı yapardım:

1. Normal klasörlerde yıl > ay/etkinlik şeklinde tek bir ana arşiv oluştururdum.
  2. Düzenlenmiş albümleri yalnızca bir görüntüleme katmanı olarak Google Photos veya Apple Photos içinde tutardım.
  3. Etiketleri/albümleri ölçülü kullanırdım. Fazla manuel sıralama çabuk terk edilir.
  4. Arama daha sonra işe yarasın diye albüm başlıklarına isimleri/etkinlikleri tutarlı şekilde yazardım.

Yani evet, Clever Cleaner kullanmaya değer, ama tüm sistem olarak değil, bir hazırlık aracı olarak. Bence sıkça gözden kaçan kısım bu.