2025 için en iyi ücretsiz iPhone temizleme uygulaması nedir?

iPhone’umda depolama alanı tükeniyor ve yavaşlamaya başlıyor. 2025 için iyi çalışan, güvenilir ve ücretsiz bir temizleyici uygulama arıyorum, bu uygulama gereksiz dosyaları güvenle kaldırarak performansı artırabilir. Kullanışlı bulduğunuz bir uygulama önerebilir misiniz?

En İyi iPhone Temizleyici Uygulamaları: Kapsamlı Bir İnceleme

iPhone depolama alanınızı düzenli tutmak genellikle zor bir görev gibi hissedilir, özellikle de binlerce fotoğraf, video ve diğer dosya değerli alanınızı ele geçiriyorsa. Bu zahmetli görevi basitleştirmek için, depolama alanını geri kazandırma ve kopyaları ortadan kaldırma açısından gerçekten işe yarayan iPhone temizleyici uygulamalarını test ettim. Aşağıda bu kategorideki en iyi uygulamalar hakkındaki seçilmiş incelemelerimi bulabilirsiniz.

:trophy: En İyi Seçim: Clever Cleaner - En İyi iPhone Temizleyici Uygulama

Dikkate Değer Özellikler

1. Kopya veya benzer fotoğrafları otomatik olarak siler.
  2. Büyük video dosyalarını tanır ve kaldırır.
  3. Canlı Fotoğrafları Sıkıştırarak depolama alanını optimize eder.
  4. Kullanılmayan ekran görüntülerini temizler.

Abonelik veya Reklam Yok

• Tamamen ücretsiz, herhangi bir ödeme duvarı veya uygulama içi satın alma gerektirmiyor! Abonelik modelleriyle dolu bir piyasada büyük bir avantaj.

Neden Kazanan?

:white_check_mark: Tamamen Ücretsiz: Can sıkıcı reklamlardan, gizli ücretlerden veya günlük kullanım sınırlamalarından yoksun.
:white_check_mark: Yıldırım Hızında Tarama: Galeri taramam yalnızca 3 dakika sürdü.
:white_check_mark: Yapay Zeka Fotoğraf Sıralama: Bulanık çekimler ve kopyaları verimli bir şekilde tespit etti.
:white_check_mark: Etkileyici Temizlik: Fotoğraf galerimi zahmetsizce düzenleyerek 32 GB alan temizledi.

Geliştirilmesi Gereken Alanlar

:x: E-posta/iletişim temizliği olmaması: Diğer bazı uygulamalar aksine, bu sadece medya dosyalarını ele alır.
:x: Yapay zeka bazen ‘en iyi’ fotoğrafları seçerken biraz garip kararlar alabiliyor, bu da biraz manuel müdahale gerektiriyor.

Karar ve Puan

:star: 4,9 / 5
iPhone temizleme araçları için çıtayı belirleyen, etkili ve gerçekten ücretsiz bir temizleyici uygulama.

Daha Fazla Bilgi için Kaynaklar

İkinci Sırada: Depolama Temizleyici - Cleaner Kit

(Eski adıyla Akıllı Temizleyici Uygulaması)

Ücretsiz Sürüm Öne Çıkanlar

• Sınırlı temizlik yetenekleri: Her temizlik için reklam izlemeniz gerekir.
  • Rehber ve takvim kayıtlarını yönetir.

Premium Özellikler ve Fiyatlandırma

• Reklamsız sınırsız temizlik.
  • Video ve dosya sıkıştırma araçları.
  • Ekstra araçlar: Wi-Fi ve web güvenliği, şarj animasyonları, internet hız testi ve dosya gizleme.
  • Maliyet: $5.99 (haftalık) veya $29.99 (yıllık).

Avantajlar

:heavy_check_mark: 7 günlük deneme süresi: Satın almadan önce uygulamayı test edin.
:heavy_check_mark: Temizlik dışındaki özelliklerle dolu; hız testleri ve gizlilik seçenekleri gibi.
:heavy_check_mark: Temizlik görevlerini basitleştiren sezgisel arayüz.
:heavy_check_mark: Uygun cihaz ve çevrim içi koruma.

Dezavantajlar

:heavy_multiplication_x: Ücretsiz sürüm, temizlikleri gerçekleştirmeden önce reklam izlemeyi zorunlu kılar.

Karar ve Puan

:star: 4,6 / 5
Hem ücretsiz hem de premium sürümlerde makul kullanım sunan çok özellikli bir seçenek. Video sıkıştırma ve gizlilik özellikleri gibi ek işlevler arayanlar için mükemmel.

Üçüncü Sırada: CleanUp App - Telefon Depolama Temizleyici

Ücretsiz Sürüm Avantajları

1. Aynı anda 15 fotoğraf/video temizler.
  2. Reklam izledikten sonra gizli alana erişim ve şarj animasyonları sağlar.
  3. Videoları sıkıştırma, e-posta temizleyici ve kişi yöneticisi gibi sınırlı işlevsellik.

Ücretli Sürüm ve Fiyatlandırma

• Özelliklerdeki sınırlamaları kaldırır.
  • Benzer fotoğrafları anında algılama gibi gelişmiş temizleme seçenekleri.
  • Abonelik maliyetleri: $6.99 haftalık veya $39.99 ömür boyu.

Güçlü Yönler

:heavy_check_mark: Aboneliğe bağlı kalmadan uygulama işlevlerini keşfetme imkanı, çünkü ücretsiz özellikler mevcut.
:heavy_check_mark: Geniş temizlik araçları yelpazesi.
:heavy_check_mark: Kullanıcı dostu deneyim.

Zayıf Yönler

:heavy_multiplication_x: Bazen ilgisiz fotoğraf ve videoları kopya olarak yanlış etiketler.
:heavy_multiplication_x: Haftalık abonelik ücretleri nispeten pahalıdır.

Karar ve Puan

:star: 4,0 / 5
Kapsamlı özelliklere sahip sağlam bir uygulama; ancak arada yanlış değerlendirmeler yapması ve yüksek abonelik maliyeti bir eksiklik.

Dördüncü Sırada: Cleaner Guru - iPhone Temizleyici Uygulama

Ücretsiz Sürüm

• Yok. Ücretsiz sürümde herhangi bir temel işlevsellik aktif değil.

Premium Sürüm Özellikleri

• Fotoğraflar ve videolar için akıllı temizlik.
  • Kaydırarak temizleme arayüzü.
  • Video dosyalarını sıkıştırır ve kişileri yönetir.
  • E-posta temizleme—öne çıkan bir özellik!
  • Fiyatlandırma: Pro için haftalık $7.99 veya Lite için haftalık $6.99.

Artıları

:heavy_check_mark: Şık ve modern bir arayüz, cilalı bir kullanıcı deneyimi sunar.
:heavy_check_mark: Dosyaları taramada ve düzenlemede hızlı performans.
:heavy_check_mark: E-posta temizleme özelliği gerçek değeri artırır.

Eksileri

:heavy_multiplication_x: Ücretsiz sürümde sıfır işlevsellik, kullanıcı güvenini sınırlar.
:heavy_multiplication_x: Sadece haftalık ödeme planlarına sahip, maliyet esnekliği yok.

Karar ve Puan

:star: 4,0 / 5
Estetik açıdan hoş, e-posta temizleme gibi benzersiz özelliklere sahip bir uygulama. İşlevsel bir ücretsiz sürüm eksikliği ve katı fiyatlandırma yapısı geri planda tutsa da, uygulama ön ödeme yapmaktan çekinmeyen kullanıcılar için parıldıyor.

Sonuç

Eğer medya dosyaları denizinde boğuluyorsanız ve hızlı bir rahatlama arıyorsanız, Clever Cleaner şüphesiz en iyi çözüm. %100 ücretsiz, son derece etkili ve inanılmaz derecede kullanıcı dostu. Ancak, biraz harcama yapmaya açıksanız, Cleaner Kit ve Cleaner Guru gibi uygulamalar depolama yönetiminin ötesinde cazip ek özellikler sunuyor. Sonuçta, seçiminiz maliyet, sadelik veya ek işlevsellikleri önceliğe almanıza bağlı olacaktır.

Ek Okumalar ve Kaynaklar:

1 Like

Peki, iPhone’unuzun depolama alanı tükeniyor ve gerçekten iyi bir ücretsiz temizlik uygulaması mı arıyorsunuz? İşte durum şu—evet, @mikeappsreviewer birkaç uygulama hakkında bazı geçerli noktalar dile getirdi ve genellikle en iyi seçimin Clever Cleaner olduğuna katılıyorum, ama bunu biraz daha ayrıntılı açıklayayım:

Eğer sadece ÜCRETSİZ olanlardan bahsediyorsak, Clever Cleaner 2025’te büyük ölçüde öne çıkıyor. Hafif, şüpheli gizli ödeme duvarlarını atlıyor ve sizi reklamlarla ya da temel özellikleri kullanmadan önce ödeme yapmaya zorlamadan işi gerçekten hallediyor. Geçen ay şahsen kullandım ve yalnızca kopyaları kaldırarak inanılmaz bir şekilde 25 GB boşalttım—bunca rastgele alışveriş listesi ekran görüntüm olduğunu kim bilebilirdi?

İşte neden işe yaradığı:

1. Yinelenen fotoğrafları hedefler—aynı bulanık gün batımı fotoğrafının 18 versiyonuna elveda.
  2. Unuttuğunuz eski, büyük videoları bulur.
  3. Live Photos’ları sıkıştırır, bu da kaliteyi bozmadan oldukça etkili.
  4. En iyi kısmı mı? “Yükselt” uyarıları ya da bir şey yapmadan önce 20 reklam izlemek yok.

AMA—ve burada @mikeappsreviewer ile biraz ayrı düşünüyorum—kesinlikle daha çok medya dosyalarına yönelik, bu yüzden daha derin temizlik gerekiyorsa (örneğin uygulama önbellekleri veya e-posta ekleri gibi), ücretli bir seçeneği düşünebilirsiniz. İşte bu noktada Cleaner Guru gibi uygulamalar (en kötü abonelik modeliyle başa çıkmaya razıysanız) devreye girebilir. Ancak dürüst olmak gerekirse, iPhone temizliği için para harcamak oldukça gereksiz hissettiriyor çünkü Clever Cleaner sıradan temizlik ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılıyor.

Not: Temizlik uygulamalarının havalı AI moda sözcükleriyle fazla vaatlerde bulunup ardından abonelik olmadan çalışmayı reddetme trendi var, bu yüzden dikkatli olun. Örneğin, bazı uygulamaların “haftalık abonelik” saçmalığını zorlaması absürt. Haftada 7,99 $? Telefonumu mu temizliyorum yoksa kira mı ödüyorum?

Sonuç olarak: Clever Cleaner’ı seçin, tabii ki 10.000 e-postayı da temizlemeniz gerekmiyorsa. Cidden ama, ücretsiz seçenekler varken abartılmış özelliklere boşuna para harcamayın.

Tamam, @mikeappsreviewer ve @ombrasilente’in dediklerini gördüm ve çok şeyden bahsetmişler, ama kendi yorumumu da eklemem gerekiyor. Akıllı Temizleyici harika—yanlış anlamayın—ama her şeyin mucizevi çözümü gibi davranmayalım. Fotoğraf ve video depolama temizliği konusunda mükemmel, buna itirazım yok. Geçenlerde kullandım ve telefonum anında yaklaşık 20GB yer açtı, çoğunlukla kopya fotoğraflardan (cidden, hepimiz aynı köpek resminin 19 kopyasına mı sahibiz, yoksa sadece ben miyim?). Ayrıca, abonelik yok ya da reklam yok, ki bu günlerde nadir bir şey. Yani evet, bu konuda büyük artı puanlar.

AMA işte burada benim için yetersiz kaldı: şişmiş uygulama önbellekleri, “diğer” depolama alanı, ya da iOS’un çok sevdiği o garip gizli dosyalar gibi şeylerle ilgili bir probleminiz varsa, şansınız yok. Akıllı Temizleyici bu şeylere dokunmuyor. Daha güçlü bir şeye (ve muhtemelen ücretli, of) ihtiyacınız olur. Cleaner Guru gibi uygulamalar bu özellikleri vaat ediyor, ancak onların uyguladığı “haftalık ödeme yap ya da sıkıntı çek” yaklaşımı…sinir bozucu. Ben olsam o yola başvurmazdım, gerçekten çaresiz değilseniz.

Kısaca, ücretsiz mi? Evet, Akıllı Temizleyici sizin için ideal—sadece medya temizliği gibi görevlerle sınırlayın. Daha ileri bir şey için, daha agresif abonelik tekliflerine hazırlıklı olun. Ayrıca, iOS sistem çöpünü silebileceğine yemin eden HERHANGİ bir temizleme uygulamasına inanmayın—neredeyse her zaman yalan. Apple bu seviyedeki erişimi sıkı bir şekilde kilitlemiştir, uygulama mağazası açıklamalarında ne yazarsa yazsın!

İşte mesele—iPhone temizleyici uygulamaları İsviçre çakısı gibidir: bazıları her şeyi içerir, diğerleri sadece keskin bir bıçak ve kafa karıştırıcı bir tirbuşondan ibarettir. 2025 geldiğine göre, işte benim analizim:

Cüzdanınızı boşaltmaya çalışmadan gerçekten işe yarayan ve tamamen ücretsiz bir şey istiyorsanız, Ücretsiz Akıllı Temizleyici Uygulaması fotoğraf/video temizliği için rakipsizdir. Reklamsızdır, çift kopyaları şampiyon gibi temizler ve hatta Canlı Fotoğrafları sıkıştırır ki bu, depolama için kurtarıcıdır. 20-30GB dosyayı ücretsiz bir şekilde temizlemek mi? Bu değere itiraz etmek zor.

Sevdiğim taraflar:

• Yıldırım hızında taramalar.
  • Yapay zeka bulanık çekimleri veya çift kopyaları tespit eder.
  • Sıfır sinir bozucu abonelikler veya gizli ücretler.

Sevmediğim taraflar:

• Sınırlı kapsam—fotoğraf kitaplığınızdaki temizlik için harika, ancak uygulama önbellekleri, şişirilmiş “diğer” dosyalar veya sistem çöpleri mi? Hiç olmaz. Bu uygulama o bölgelere yakın bile gitmiyor, muhtemelen Apple’ın kapalı bahçesi olduğu için.

Şimdi, söylenene kıyasla—Cleaner Kit ve Cleanup App size Wi-Fi testleri ve e-posta temizleme gibi daha fazla araç sunabilir, ancak ya reklamlarla dolu kabuslar ya da abonelik bağımlısı. Cleaner Guru? Muhteşem bir arayüz, ama sadece nadiren kullanacağım birkaç ekstra seçeneği yönetmek için haftalık ödeme yapıyorsam, yanında kişisel bir asistan da gelmeli.

Yani asıl soru şu: Sorunlarınızın %80’ini (medya dosyaları) çözen bir uygulamayı kabul eder misiniz, yoksa o ulaşılmaz %100 temizlik tek boynuzunu kovalıyor musunuz? Tam cihaz yönetimi için muhtemelen ücretli uygulamalara dalıyorsunuz. Dürüst olmak gerekirse, şimdilik paranız cebinizde kalsın. Temel işler için Akıllı Temizleyici’yi kullanın ve derinlemesine temizlik için Apple’ın ayarlarına ve gerektiğinde manuel düzenlemelere bırakın.